Despre Britney, de ziua lui Mark Webber

Ce ţi-e şi cu eroii aştia! Te trezeşti că ţii cu cineva şi nici nu mai ştii cum ai ajuns acolo.

Pilotul cu care eu ţin la cursele de F1 este australianul Mark Webber. Auzisem despre el prin 2005 dar pînă cînd acesta s-a mutat la Red Bull Racing nu l-am prea băgat în seamă. Apoi, dintr-o dată am realizat că tipul era trecut de prima tinereţe pentru un pilot de F1, avea ceva şanse la titlul mondial şi mai ales avea umor şi nu în ultimul rînd ambiţ. De australian. Nu-i dădea prea multă lume şanse şi asta m-a incitat şi mai mult.

Mark Webber

Mark Webber se va retrage în acest an din F1. A avut ghinionul să-l aibă pe Sebastian Vettel ca coechipier. Ştim că a fost departe de a avea o relaţie armonioasă cu acesta, ştiu că prin modul în care a fost dezvoltată maşina în ultimii ani Mark a fost defavorizat pentru că nu i se potrivea ca stil de condus. Va concura pentru echipa Porsche in seriile Le Mans, probabil sătul de jocurile de culise din F1, de schimbările de regulament de anul viitor, de modul în care se comportă cauciucurile Pirelli şi mai ales pentru că el simte că prezenţa din trecut în cadrul echipei Porsche, înaintea accederii în F1, este o treabă neterminată.

Mark Webber împlineşte azi 37 de ani. Cu aceasă ocazie vă invit să urmăriţi două videouri cu avenuturile lui spaţiale dar şi o poveste care mi l-a făcut şi mai drag. Povestea am aflat-o de pe situl BBC.

În 2006 acesta era coleg cu Nico Rosberg la echipa Williams. Fiind un australian pur sînge, îndrăgostit de războaiele psihologice, şi ajutat şi de look-ului lui Nico, lui Webber nu i-a fost greu să-l poreclească Britney, după numele celebrei cîntăreţe.

În cursa din  Brazilia, după start, Nico l-a lovit pe Webber din spate, ambele maşini avînd nevoie să intre la garaj pentru reparaţii. Pentru că o aripă faţă e mai uşor şi rapid de schimbat, piloţilor li s-a transmis, „prioritate Rosberg”. Pentru că Webber nu a acceptat situaţia, nervos fiind pe Rosberg pentru incident, aceştia doi au început o cursă nebună spre garaje. Înainte de a se înscrie spre garaj, Rosberg, pentu că nu avea apăsare pe faţă iese de pe circuit şi se izbeşte de parapet. Cei de la garaj, pentru că nu au văzut incidentul, insistau cu mesajul, „prioritate Rosberg”. La care Webber spune, după o mică pauză de efect, „Britney’s in the wall”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s