Cele mai grele 4 cuvinte

Mda, recunosc nu este ideea mea, am furat-o dar merită explorată puţin.

 

„Am nevoie de ajutor”, mi se par cele mai grele cuvinte care pot fi rostite in viaţă. Ele insele nu sunt greu de pronunţat, cum la fel de uşor poate fi pus un „Nu” în faţa lor.

 

Dar dacă ai avut parte de puţin succes într-o oaresce activitate şi ai dat de greu sau ai dat-o de pamînt, parcă nu-ţi vine la îndemîna sa admiţi că ai nevoie de ajutor, aşa-i? Cum, eu, cel care era pe cai mari, cel educat, care a adunat o brumă de expertiză, la care lumea venea dupa sfaturi, care ar trebui sa ofer ajutor, tocmai eu să-l cer?

 

În momentul, de fapt inainte, de a rosti aceste cuvinte se întîmplă în noi inşine două lucruri extrem de benefice pentru noi:

– ne dăm seama ca nu suntem atotştiutori şi avem limitele noastre, iar puţintică smerenie nu strică din cînd in cînd în ciuda a ceea ce va crede lumea despre noi.

– mergem mai departe pe drumul nostru in viata fiind constienti ca singuri nu avem cum sa reusim. Constientizam ca trebuie sa lucram in echipa si ca de unii singuri e greu daca nu chiar imposibil sa realizam ceva semnificativ.

– daca reusim in echipa nu exista bucurie mai mare de a impartasi succesul cu altcineva, si le acordam si altora credit pentru reusita noastra, ceea ce alimenteaza cu energie abordarea unei noi provocari. (na ca lista s-a marit cu inca un punct! 🙂 )

 

Chiar daca pare greu de crezut, sunt oameni carora le face placere sa ajute si se simt impliniti prin asta, iar din chestiuni ce tin de mindria personala de a admite ca avem nevoie de ajutor, ignorind disponibilitatea lor de a ajuta, neglijam o modalitate prin care sa ne scurtam agonia sau de ce nu, o resursa importanta in drumul care ne duce la reusita.

 

Asadar, data viitoare cind ai nevoie de ajutor, cere-l si nu te mira daca vei primi mai mult decit te astepti.

 

Cind ti-a fost cel mai greu moment sa ceri ajutor sau ai fost vreodata ajutat(a) mai mult decit te-ai asteptat?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s