De ce nu discută oamenii despre lucrurile importante?

Azi vară, prin tumultul multor articole despre politică şi strategii de referendum l-am descoperit pe Paul Dragoş Aligică. Mi-e ruşine că aşa de tîrziu, dar vorba aia, mai bine mai tîrziu decît niciodată.

Paul are un stil de scris orientat spre detaliu, lucid, analitic, care îl ajută pe cititor să iasă din zona de confort mental fără însă a fi pierdut definitiv.

Aseară am citit acest material, aici.

Ca să vă fac poftă redau doar un scurt citat:

„100.000.000 de dolari, 2 minute si jumatate; 2.350 de dolari, 45 de minute; 57 de dolari, o ora si jumatate… Ne putem intreba, scrie Parkinson, daca o valoare si mai mica ar ocupa adunarea in cauza pentru un timp si mai lung. El recunoaste ca, la vremea la care publica studiul sau, nu era clar daca exista un punct de inflexiune dincolo de care o chestiune este recunoscuta automat ca irelevanta sau daca, de fapt, putem proiecta indefinit acelasi trend. Adica unul caracterizat de raportul invers proportional intre valoarea sau relevanta unei chestiuni aduse dezbaterii colective si timpul si interesul alocat ei. Si aici intervine contributia noastra nationala.”

Luaţi-vă cafeaua şi în tihnă citiţi materialul. Folosind un clişeu, vă spun că nu veţi regreta! Au şi ele, clişeele, dreptul lor la viaţă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s